Când am inventat o poveste de „noapte bună” cu fetița mea

Nu îți pot spune în cuvinte (deși sunt scriitor, haha, ce paradox!) cât de mult mă bucur că îți pot oferi acum această poveste personalizată de „noapte bună”!

Conceptul este atât de unic și bine gândit, încât nu vei mai vedea rutina de somn au aceeași ochi. Vreodată.Punct.

Pe scurt, după ce am trecut prin toate etapele de bebe + toddler și am încercat literalmente toate trucurile ca să îmi adorm copila fără plânsete și miorlăieli, am decis că a venit în sfârșit timpul să îmi pun super puterile la treabă!

Vezi tu, părinte care mă citești, eu sunt scriitoare și mă surprinde că nu mi-a trecut asta prin minte mai devreme. Bine, am tot inventat povești cu Ilinca de-a lungul timpului, la un moment dat chiar aveam un prieten imaginar – personaj dintr-o povestea de a mea – pe care îl sunam în fiecare seară. Numele lui era „domnul Somn”. A funcționat o perioadă, dar lucrurile bune mereu se termină repede, nu-i așa?

Abia după ce am trecut prin toată zăpăceala carantinei și anxietatea asta generală din ultimele câteva luni, am simțit câtă nevoie aveam de fapt de povestea ASTA.

Cărțile erau deja parte din rutina noastră de somn, însă, crede-mă, asta este altfel decât orice altă carte din care i-ai citit copilului vreodată la nani.

Ca să fiu sinceră până la capăt, povestea am născocit-o într-o noapte, după ce am stins lumina. Ilinca mai voia o poveste. De obicei trecem în revistă tot ce am făcut în ziua respectivă, discutăm despre activitățile noastre preferate și cele care nu ne-au prea plăcut și poate chiar plănuim ziua următoare.

Însă în noaptea despre care îți spuneam, mă simțeam inspirată.

Simțeam un imbold de a-i spune o poveste nouă.

Era ca și cum povestea asta abia aștepta să iasă la suprafață, ca un boboc gata-gata să înflorească.

Eu și Ilinca – împreună am încercat diferite scenarii, am inventat personaje dintre cele mai caraghioase, până când, în cele din urmă, am ajuns la o variantă care ne-a bucurat pe amândouă. Ilinca a adormit cu un zâmbet pe buze, gândindu-se la „Trupa de Somn” pe care tocmai o inventaserăm.

A fost un sentiment fabulos!

Pur și simplu am știut că trebuie să duc povestea asta de „noapte bună” mai departe, pentru ca și alți părinți și copii să se bucure de momentele acelea minunate, chiar dinainte de somn. Momentele acelea pline de îmbrățișări călduțe!

Povestea îi va conduce cu blândețe pe cei mici pe tărâmul somnului, așa că rămâne timp suficient pentru pupici și vise plăcute. Oh, am adăugat și funcția de personalizare, desigur, pentru ca fiecare copilaș să se identifice în poveste. Să fie eroul cărții sale!

Abia așteeept să o încerci și tu!

Am lansat-o în luna august 2020, a fost minunat!

Uite aici poți să o comanzi și tu:

Până data viitoare,

Nu uita să crezi în povești,

Cristina Guraliuc Casuta Povestilor

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

[]