Cum a început totul

Bună, iubitori de povești! Eu sunt Cristina Guraliuc, fondatoarea proiectului „Căsuța Poveștilor”. Să vă spun cum a apărut căsuța noastră. Totul a început cu o singură poveste.
De când am devenit mamă, viața mea s-a schimbat radical. Sună a clișeu? Pentru mine nu a fost deloc! Printre miile de griji și schimbări majore pe care a trebuit să le confrunt, s-a nimerit că Ilinca, fetița mea perfectă, cât o pâinică de mică, avea și un somn cam mofturos.
Eu începusem să îi citesc Ilincăi încă de când era în burtică, așa că biblioteca ei creștea puțin câte puțin. Dar după cum vă spuneam, copila mea avea un somn agitat mai în toate nopțile. Așa că, într-una dintre aceste nopți aproape albe, când Ilinca nu se liniștea nicicum, am inventat o povestioară. Da, o poveste despre o fetiță care locuiește la malul mării și primește în dar o bărcuță. Ilinca s-a liniștit până să ajung la mijlocul poveștii, dar mie cuvintele-mi țâșneau din piept ca lava dintr-un vulcan. Mi-am dat seama atunci, fix atunci, că poveștile vindecă și că fiecare dintre noi are propria poveste.
Am știu că asta vreau să fac.
Așa că, iată-mă, aproape patru ani mai târziu, mi-am luat visul în mâini și vreau să îl duc departe.
De fiecare dată când îi citesc Ilincăi, mă simt iar ca la 12 ani, când citeam „Colț alb” – am și acum imaginea în minte: eu, copil poznaș, cu capul plecat în cartea cu copertă lucioasă, în fotoliul ăla vechi din sufragerie, cu mirosul de borș cu cartofi strecurându-se pe sub ușă.
E ceva magic la poveștile pentru copii, ceva ce noi, oamenii mari, nu putem înțelege decât cu ochii sufletului. Și când te abandonezi cu totul lumii imaginare dintr-o carte, ești cu adevărat un dragon care învață să zboare sau o bufniță care bea ceai cu o vulpiță.
Cu timpul, am strâns lângă mine și alți oameni minunați care cred în povești – ilustratori, editori, prieteni și… chiar și soțul meu, de neclintit la început.
„Căsuța Poveștilor” este o mică afacere de familie și fiecare poveste crește cu drag chiar în casa noastră micuță dintr-un sătuc englezesc. De aici pornesc povești personalizate, terapeutice, magice și ajung la voi, în toate colțurile lumii.

Cristina Guraliuc autor Casuta Povestilor

Oamenii din spatele fiecărei cărți personalizate

Echipa noastra este in continua crestere - tot mai multi iubitori de povesti se alatura proiectului!
Insa o parte buna din contributii o au super oamenii pe care ii vedeti in casutele colorate de mai jos.

Alexandra Stoica Niculae

Alexandra Niculae-Stoica

Ilustrator

Alexandra este mândră mami-de-doi și „șef peste pensulele și acuarelele din Hippoatelierul meu creativ”. Este, de asemenea, și cel mai modest om de pe Pământ. Probabil și de pe Marte.

Adela Vulpe

Adela Vulpe

Psiholog

Adela este mamă de Amelie și psiholog, „iubitor de dulce în toate formele”. Pe lângă asta, are și cel mai dulce zâmbet pe care l-ați văzut vreodată. Urmează alte poze care să scoată asta în evidență.

Diandra Hwan

Diandra Hwan

Ilustrator

Diandra este ilustrator și călător și desenează de când era micuță. De loc din Indonezia, Diandra nu stă locului o clipă și o poți vedea aproape întotdeauna cu tableta de ilustrat, în toate colțurile lumii.

[]