Tot ce trebuie sa stii despre

povestile terapeutice pentru copii

Ce este de fapt o poveste terapeutică? Este o poveste care vindecă și are puterea de a transmite mesaje altfel greu de gestionat în special de către copii. „Fetița cu acadele în păr” este o astfel de poveste, de pildă, căci o încurajează pe micuța eroină să se iubească pe sine.

Atunci când ne lovim de refuzuri repetate din partea copiilor, când adaptarea la grădiniță/școală este grea, când le este aproape imposibil să împartă jucăriile, când se închid în cameră și lovesc cu picioarele în ușă, dar nu împart cu tine motivele pentru care sunt nervoși sau anxioși, atunci e un moment bun să scoți o poveste terapeutică din buzunar. (sau din geantă. Sau din telefon, haha).

Sunt multe metode de parenting care te pot scoate din impas. 

Uneori funcționează. Alteori, nu.

Așa că uneori trebuie să scoatem „asul” din buzunar. Sau, cum ar veni, „povestea”. 

Nu este nimic prea dificil ce o poveste terapeutică să nu poată ușura.

De aceea în biblioteca noastră virtuală adăugăm constant noi și noi povești terapeutice pentru copii, multe dintre ele gratuite, pentru ca tu, ca părinte, să ai un ajutor pentru situațiile cele mai delicate din viață. Uite, poți descărca GRATUIT o colecție de 5 povești terapeutice pentru copii ca să calmezi situații tensionate care apar în relația cu cei mici.

O parte importantă a proiectului „Căsuța Poveștilor” sunt poveștile terapeutice pentru copii. Un concept la care ținem tare, tare mult, pentru care colaborăm cu Adela Vulpe, psiholog și mamă, ca să ne asigurăm că fiecare poveste are efectul dorit.

Carte personalizata pentru bunica
Fragment din carte personalizata
Adela Vulpe, psiholog

“Povestile sunt instrumente extraordinar de puternice! Copiii, în special, înteleg mai bine trairile, încercarile prin care trec, cu ajutorul povestilor”

Adela Vulpe
Psiholog

Alte povești terapeutice pentru copii
pe care să le descarci gratuit:

„Nu vreau la grădiniță!”

Povestea Furiei

Anxietatea începuturilor există pentru cele mai multe dintre noi. Și e posibil să fi încercat deja orice: să îți înghiți nodul care stă în gât, să râzi de dragul puiului, să îi explici de 100 de ori că mami vine înapoi, să îi citești cărți legate de asta sau să îi povestești cum și mama te aștepta întotdeauna când mergeai la grădiniță.

Povestea terapeutică „Nu vreau la grădiniță!” este o soluție practică și jucăușă care să îți ușureze perioada grea de tranziție prin care treceți atât tu, cât și copilul tău.  

Povestea a fost scrisă cu gândul la toate momentele tensionate pe care nu ni le putem explica, la toate furtunile emoționale pe care le depășim cu greu și la toate momentele în care ne simțim vinovați, ca părinți, de modul în care le-am gestionat pe acestea din urmă.

Așadar, dacă și copilul tău trece prin crize de furie greu de gestionat, povestea aceasta îți va fi de mare ajutor!

[]